Billström äventyrar migrationsuppgörelsen

Vi är flera som har blivit förvånade, chockade och arga när vi hört den moderata migrationsministern Tobias Billström de senaste dagarna. Billströms utspel visade nämligen en minister som går helt i motsatt riktning för den politik Miljöpartiet samarbetar med regeringen kring.

Miljöpartiet ingick för drygt 2 år sedan en överenskommelse med alliansregeringen om den samlade migrationspolitiken. Det innebar att Sverige blev unikt med att gå i än mer human riktning, efter det att ett rasistiskt parti tagit sig in i det nationella parlamentet. Utökad rätt till sjukvård och skola var en stor seger för alla oss som vill se en mer öppen värld. Mer humanitet och mer öppenhet var överenskommelsens grundpelare och Miljöpartiet har inte accepterat några försämringar. Det är viktigt att vi är tydliga med att det är exakt samma principer som gäller för ett fortsatt samarbete.

Fortsätter Moderaterna på den inslagna linjen och kräver försämringar i migrationspolitiken kan Miljöpartiet inte göra annat än att allvarligt överväga att lämna samarbetet. Om det skriver jag idag på Aftonbladet Debatt tillsammans med Philip Barnard, Lorentz Tovatt och Johan Thunberg.

Lämna en kommentar